'Een bos tulpen, en 'n gram coke graag'

Een bloemenstal in Amsterdam-Noord verkocht naast rozen en tulpen ook wiet en cocaïne. Dat meldt het Parool vandaag. De eigenaar en zijn vrouw zijn aangehouden.

De politie had anonieme tips ontvangen, waarna een onderzoek werd gestart. De bloemenstal werd geobserveerd en de telefoon van de eigenaar werd afgetapt. "Al snel stond vast dat zich dagelijks klanten bij de stal meldden die niet voor een ruikertje kwamen", aldus een politieagent tegen het Parool.

De bloemenkoopman werd vorige week aangehouden bij zijn woning in Purmerend. In de woning werden een vuurwapen, 44 hennepplantjes en ongeveer zestig gram cocaïne aangetroffen. Ook lag er veertienduizend euro in de diepvries. Zijn vrouw is aangehouden op verdenking van het witwassen van zwart geld.

De man is volgens de politie al lang drugs aan het verhandelen. De verdachte ontkent dit. De aangetroffen drugs zou voor eigen gebruik zijn geweest. Hij verklaarde drie gram per dag te gebruiken. De man zou ook betrokken zijn geweest bij een hennepplantage.

De politie is nog bezig vaste klanten van de bloemenstal te horen. Eén van de klanten vertelde de politie dat hij zijn cocaïne bij de bloemenhandelaar haalde omdat de man "puike kwaliteit" leverde. De vaste afnemers waren volgens de politie "keurige mensen met een vast inkomen".