Identiteit Obama-Joker-afbeeldingmaker bekend

De Amerikaanse krant The Los Angeles Times is erachter gekomen wie de maker is van de nu al beruchte Obama-Joker-poster. De poster wordt gezien als het nieuwe symbool tegen het beleid van de Amerikaanse president Barack Obama. Eerder werd gedacht dat de afbeelding gemaakt was door de rechts-conservatieve Republikeinse hoek.

De maker blijkt een 20-jarige student Geschiedenis te zijn, Firas Alkhateeb, die studeert aan de University of Illinois. De student scande een cover van Time Magazine in, waarop Obama stond. Vervolgens gebruikte Alkhateeb Adobe Photoshop om de foto te bewerken en deze daarna up te loaden naar de fotosite Flickr.

Vervolgens kopieerde iemand anders de foto, verwijderde Alkhateeb's verwijzingen naar Time Magazine, voegde het woord 'socialism' toe, en maakte zo de poster die nu over heel Amerika is verschenen.

The Los Angeles Times vroeg Alkhateeb naar zijn motieven om de afbeelding te maken: "Toen Obama gekozen werd, deed men alsof hij de tweede Jezus Christus was. Naar mijn mening is Obama iemand met weinig inhoud."

De student is vooral boos over de benoeming van Rahm Emanuel als Obama's Chief of Staff: "Emanuel is een zionist en duidelijk anti-islam. Hij is de belichaming van de oude neoconservatieve politiek. Tot zover de Change van Obama."

Alkhateeb zegt zowel geen fan te zijn van de Democraten als Republikeinen. Dat het woord socialisme onder de poster staat vindt de student nergens op slaan.