Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 3

Vandaag een iets ander overzicht van de Eredivisie dan gewoonlijk, omdat onze vaste sportmensen verhinderd zijn. Hieronder volgt het verslag van de klassieker PSV-Ajax, gevolgd door alle uitslagen.

PSV heeft zijn eerste overwinning van dit seizoen binnen. In Eindhoven wonnen de Brabanders in een spannende wedstrijd met 4-3 van Ajax. Beide teams begonnen zeer agressief aan de wedstrijd. Dit werd vooral duidelijk in het aantal van acht gele kaarten. Al na twee minuten scoorde Suárez de 0-1 na een blunder van Isaksson achterin bij PSV. Daarna golfde het spel op en neer en schoot na ruim 30 minuten Dzsudzsák snoeihard een vrije trap binnen. Net na de aftrap schoot Suárez echter alweer de 1-2 binnen.

Na rust veranderde er weinig; beide ploegen bleven de aanval zoeken en lieten achterin enkele gaten vallen. Doordat het bij Ajax achterin niet allemaal soepel verliep kon Dzsudzsák Bakkal in stelling brengen zodat deze de 2-2 binnen kon schieten. Niet lang daarna schoot Dzsudzsák via een vrije trap de 3-2 binnen. Ajax gaf zich echter nog niet gewonnen; via een afstandsschot van Emanuelson werd het weer 3-3. Alsof dat nog niet genoeg was scoorde Bakkal voor PSV vijftien minuten voor tijd ook nog de 4-3. Na de goal van Bakkal volgde er nog kansen voor beide ploegen, maar een achtste goal bleef uit.