Agente ontslagen na hulp bij fraude

Korpsbeheerder Henri Lenferink van politie Hollands Midden heeft een 45-jarige brigadier van het korps per direct ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. De vrouw zou haar partner hebben geholpen bij belastingfraude, liet de politie vandaag weten.

De politie begon een disciplinair onderzoek tegen de agente toen haar partner werd aangehouden op verdenking van belastingfraude. Ze meldde de aanhouding zelf bij haar leidinggevende.

Uit het onderzoek is gebleken dat de vrouw haar partner heeft geholpen met het veiligstellen van gelden die hem anders ontnomen hadden kunnen worden, stelt de politie. Justitie is door de brigadier bewust tegengewerkt in plaats van geholpen. Zo was de vrouw tijdens het onderzoek niet eerlijk. Eerst zei ze niets te weten van het handelen van haar partner, later legde ze twijfelachtige verklaringen af.

Volgens de korpsbeheerder heeft de vrouw zich niet gedragen zoals van een goede politieambtenaar mag worden verwacht. "Ze heeft zich daarmee aan ernstig plichtsverzuim schuldig gemaakt. Dit raakt het hart van de politietaak. Daarom is strafontslag hierbij op zijn plaats."