Onbekend waarom chauffeur afslag 117 nam

Het is onbekend waarom de buschauffeur donderdagavond afrit 117 van de snelweg C-32 nam ter hoogte van San Pol de Mar aan de Spaanse Costa Brava. "Voor zover ik weet, hoefden er daar geen mensen uit de bus", bevestigde financieel directeur Marcel Neomagus gisteren in een bericht van RTL Nieuws.

Mogelijk was de bestuurder in de war en moest hij een afslag later hebben. Dat hij dacht dat hij op een andere afslag zat, zou er de oorzaak van kunnen zijn dat de chauffeur te hard reed.

De bus vloog donderdagavond uit de bocht, waardoor hij op zijn kant terechtkwam. Zes Nederlanders kwamen om het leven, tientallen raakten gewond. Neomagus wil verder niet op de oorzaak ingaan. "Ik laat het onderzoek aan de politie over."

De bocht, waar een snelheidslimiet geldt van 40 kilometer per uur, staat bekend als de scherpste in de oostelijke kustregio Maresme. Volgens de passagiers reed de chauffeur veel te hard. Op de plek van het ongeluk was gisteren weinig meer te zien. De vangrails is gerepareerd. Hooguit wat strepen en vlekken op de weg herinneren aan het drama.

Gisteren zijn de eerste overlevenden van het ongeluk teruggekeerd in Nederland.


Bus na het ongeluk  (foto: DAG)