Verboden in zee te plassen

In Milaan is het verboden te lachen op een begrafenis. In Denemarken ben je voor je wegrijdt verplicht om onder je auto te kijken of er geen kinderen liggen en in Thailand is het strafbaar om een pand te verlaten zonder broek.

Deze en een hoop andere idiote regels zijn te vinden in een nieuwe Britse reisgids. De gids, die wordt uitgegeven door een online reisbureau, bevat een uitgebreide lijst met hilarische wetten. Wist je bijvoorbeeld dat het in Portugal bij wet verboden is om in zee te plassen? En dat je in Zwitserland een bekeuring kunt krijgen als je het toilet doortrekt na tien uur 's avonds?

Hoewel een hoop wetten ronduit lachwekkend zijn, is de aanleiding voor het uitbrengen van de gids uiterst serieus. In de voorbije jaren werden verschillende Britten in het buitenland gearresteerd of beboet voor strafbare feiten die in hun thuisland volkomen legaal, of stukken minder strafbaar zijn. Zo werd twee jaar geleden een Brits koppel in Dubai opgepakt na een vrijpartij op een strand en dreigde in mei van dit jaar een Australische vrouw de cel in te verdwijnen na het stelen van een bierviltje uit een nachtclub in Thailand.

Een woordvoerder van de reisorganisatie die de folder samenstelde beseft dat lang niet alle opvallende wetten even strikt zullen worden nageleefd. "We kregen de laatste tijd steeds vaker vragen over wat nou wel en niet mag in bepaalde landen. Vandaar dat we hebben besloten deze lijst samen te stellen. Maar even alle gekheid daar gelaten, we doen natuurlijk ons uiterste best om onze klanten zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van de plaatselijke wetgeving."


Verboden in zee te plassen  (foto: DAG)