Jeugd niet bang voor de Mexicaanse griep

Jongeren halen hun schouders op voor de Mexicaanse griep. Slechts één op de zes is bang om ziek te worden. En maar acht procent blijft preventief weg van festivals en andere grote evenementen. Dat blijkt uit onderzoek onder Top-X, het jongerenpanel van EénVandaag.

De meerderheid van de 1700 ondervraagden tussen 12 en 24 jaar verwacht dat de griep zich verder gaat uitbreiden. Veertig procent vindt dit zelfs wel een spannend idee.

De jongeren voelen zich veilig in Nederland: bijna driekwart procent heeft er alle vertrouwen in dat de overheid er alles aan doet om de bevolking tegen de griep te beschermen. Een grote meerderheid vindt het belangrijk dat de NS en scholen zich voorbereiden op een griepgolf.

Een op de vijf deelnemers aan het onderzoek heeft het vaccin het liefst nu al in huis en vijftig procent wil erover beschikken als de griep serieus uitbreekt.

Mocht het zover komen dat jongeren ziek thuis komen te zitten, dan zullen zij hun tijd vooral doden met surfen op internet, lezen en films kijken.

Meer over de Mexiaanse griep vind je op ons forum.

Submitter:  Bron: EénVandaag