Interpol jaagt in 187 landen op ontsnapten

Interpol heeft het signalement van de drie gedetineerden die donderdag uit de gevangenis in het Belgische Brugge ontsnapten naar 187 landen gestuurd. Belgische media hebben dat zaterdag gemeld.

Tot dusver ontbreekt van het drietal ieder spoor. Eén van hen, Ashraf S., staat bekend als een van de gevaarlijkste criminelen in België.

Het drietal wist uit de gevangenis te komen met behulp van een door handlangers gestolen helikopter. De piloot werd onder bedreiging met een vuurwapen gedwongen op de binnenplaats van de strafinrichting te landen.

De Belgische minister van Justitie, Stefaan De Clerck, heeft inmiddels aangekondigd dat er over alle binnenplaatsen van de Brugse gevangenis netten gespannen zullen worden om herhaling van deze ontsnapping onmogelijk te maken. Ook vier andere Belgische gevangenissen krijgen een 'antihelikopterbeveilging'.

De directeur van het Belgische gevangeniswezen en zijn gezin en enkele politie-inspecteurs worden extra beveiligd. S. heeft hen eerder met de dood bedreigd.