Extra betalen voor rustige bioscoop

De meeste mensen die regelmatig naar de bioscoop gaan hebben wel eens last van overlast van anderen op welke manier dan ook. Neerlands grootste bioscoopketen heeft hier wat op gevonden door de zogenaamde 30+ Vip Movie aan te bieden. Deze speciale filmvertoningen kosten een paar euro meer, hebben ordehandhavers in de zaal en is louter voor dertigplussers.

Vooralsnog vindt deze luxe voorstelling alleen plaats in de Pathé vestiging op het Schouwburgplein in Rotterdam. De nieuwe formule lijkt een succes: afgelopen zondag was de luxe voorstelling van Harry Potter uitverkocht. Theatermanager Rob van der Meer geeft aan dat het absoluut stil was in de zaal en dat meer mensen de moeite nemen om weer naar de film te gaan. Critici oordelen echter anders: filmkenner René Mioch vindt het de normaalste zaak van de wereld dat je in de bioscoop ongestoord een film kunt kijken en vindt het een erg signaal van Pathé. Blijkbaar is het nodig om extra personeel in te zetten om de orde te bewaren.

Met deze actie hoopt het concern oudere bezoekers terug te winnen. Van der Meer denkt dat deze bezoekers liever thuis ongestoord een film kijken en vindt dat dit in de bioscoop ook moet kunnen. Naast de luxe voorstellingen wil Pathé een sms alert instellen waarmee bezoekers die last hebben van anderen dit kunnen melden, waarna een medewerker van de bioscoop ingrijpt. De keten werkt al langer met bioscoopverboden voor mensen die overlast veroorzaken.

Met dank aan Misan voor het herschrijven van de submit!