Boeing moet twee keer terug naar Schiphol

Een vliegtuig dat op weg was naar Ibiza moest gisteren tot twee keer toe terugkeren naar Schiphol. De eerste keer vanwege een vogel die tegen het Transavia toestel aan vloog, en de tweede keer omdat de bemanning er niet zeker van was dat het de-icing systeem naar behoren functioneerde.

Terwijl er geen schade was aan de Boeing 737, twijfelde de bemanning alsnog na het tweede vertrek. Wanneer het de-icing systeem niet zou werken zouden er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan omdat er ijs op de vleugels kan komen. De piloten vlogen vervolgens, om geen enkel risico te nemen, opnieuw naar Schiphol om daar met een nieuw toestel voor de laatste keer richting Ibiza te vertrekken.

Ditmaal werd er niet meer omgekeerd en de vakantiegangers kwamen zonder kleerscheuren aan op hun bestemming. Omdat zij drie keer op één dag naar Ibiza zijn vertrokken hebben zij van Transavia ieder een tegoedbon van vijftien euro ontvangen.

Een woordvoerster van Transavia kon zich een voorval als dit nog niet herinneren, “dit is stomtoevallig". Ook de gezagvoerder van de Boeing, die er al heel wat vliegjaren op heeft zitten, had dit nog nooit meegemaakt.

Met dank aan Leandr voor de submit.