Man overlijdt nadat ambulance weigert te komen

Justitie onderzoekt de rol van de ambulancedienst in midden-Brabant bij de dood van een 55-jarige man uit Kaatsheuvel. De meldkamer weigerde op 19 juni een ambulance te sturen nadat om spoedeisende hulp was gevraagd. De man overleed later die dag.

Familieleden van de man belden vroeg in de ochtend met het alarmnummer met een verzoek om medische bijstand. Toen die werd geweigerd, herhaalden zij hun verzoek nog enkele keren in latere telefoontjes. Pas enkele uren daarna, toen de man al was overleden, arriveerde een ambulance bij de woning. Politieagenten die na het overlijden arriveerden, troffen de familieleden verbijsterd aan.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie benadrukt dat de ambulancemedewerkers nog niet worden vervolgd. "We willen eerst weten waar het fout is gegaan. Het onderzoek richt zich in eerste instantie op de inhoud van de telefoontjes. Wat werd er precies gemeld? Zou het kunnen dat de ruimte was voor een verkeerde interpretatie?" Over de doodsoorzaak van de man wil het OM niets zeggen.

De GGD midden-Brabant, die de ambulancedienst verzorgt, kon vanochtend nog niet reageren.