Vrouw doneert 112 liter bloed

De 90-jarige Margaret Delfino is duidelijk niet bang voor naalden. Afgelopen donderdag doneerde de grootmoeder haar 112e liter bloed aan de bloedbank, meldt Bakersfield.com. Dat zijn maar liefst 200 Britse Pints (biertjes). Ze vindt het doneren van bloed zo belangrijk dat ze ook haar familieleden ertoe dwingt.

De vrouw uit het Britse Bakerfield doneert al heel haar leven bloed aan de Houchin Blood Bank. Ze doneerde ongeveer 20 keer het totale aantal liters bloed in een menselijk lichaam om anderen te helpen. Ze spoort eveneens haar familie aan om bloed te doneren om zo een gift te geven aan de gemeenschap. "Als je niet regelmatig doneert, dan roept ze je", aldus Delfino’s nichtje.

"Het kan het verschil tussen leven en dood betekenen voor sommige mensen", aldus Delfino. Ze roept op tot meer donaties, omdat er nog veel meer donoren nodig zijn. Een aantal jaar geleden kon de vrouw vijf jaar lang geen bloed doneren omdat ze aan kanker leed. Volgens het hoofd van de bloedbank Greg Gallion, was de hoogbejaarde meer van slag doordat ze niet meer mocht doneren dan vanwege haar kanker. De vrouw ziet het als haar plicht om op deze manier iets terug te geven aan de gemeenschap.