Jomanda bedankt Nederland met speciale healing

Jomanda komt zondag naar Nederland om haar aanhangers te bedanken voor alle steun. Dat meldt De Telegraaf. De speciale healing in Bergen op Zoom komt drie weken nadat Jomanda door de rechtbank in Amsterdam is vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van actrice Sylvia Millecam.

De zelfverklaarde gebedsgenezeres Jomanda verblijft al enige jaren in het buitenland. Haar eerstvolgende bijeenkomst in Nederland zou eigenlijk in september plaatsvinden in het Noord-Limburgse Stein, maar de vrijspraak heeft haar doen besluiten eerder terug te komen.

Jomanda en de twee artsen stonden terecht voor hun rol bij de behandeling en begeleiding van Millecam. Die had in 1999 een knobbeltje in haar borst ontdekt, waarmee ze toen nog een zeer grote kans op genezing had. Millecam ging daar wel verschillende keren mee naar het ziekenhuis, maar als puntje bij paaltje kwam weigerde ze keer op keer elke vorm van reguliere behandeling. Millecam overleed in augustus 2001 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van onbehandelde borstkanker.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen Jomanda een 'beroepsverbod' geëist van twee jaar, plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden.


Jomanda bedankt Nederland met speciale healing  (foto: DAG)