Hilversum past zich aan na dood MJ

Meerdere zenders en publieke omroepen gooien de programmering van vanavond overboord en komen met een eerbetoon aan de gister overleden popster Michael Jackson. Hij overleed op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Op Nederland 3 staat De Zomer Draait Door volledig in het teken van de King of Pop. De presentatoren van het VARA-programma ontvangen een muziekjournalist, psycholoog en cosmetisch arts. Op RTL 4 is een extra uitzending van RTL Boulevard te zien, tussen de halve finale van Dancing With The Stars en de uitslag daarvan. RTL schuift het programma van Peter van der Vorst hiervoor op.

Muziekzenders MTV en TMF staan het hele weekend stil bij de dood van Jackson. Opvallend genoeg ondernamen beide muziekzenders geen actie toen de dood van het popidool vannacht bekend werd.

Afgelopen nacht gooiden radiozenders het muzikale roer al direct om. Radio 538 draaide een uur non stop Michael Jackson. 3FM-dj Roosmarijn Reijmer draaide de hele nacht Jackson-nummers op verzoek en praatte met bellende luisteraars over hun gevoelens.

Ook onze columnhoek wijzigde de programmering. Lees hier de extra column.