Gejuich voor eerste beelden 'Avatar'

Bijna 12 jaar na Titanic komt James Cameron in december (!) met Avatar, zijn eerste speelfilm sinds het botendrama. Met een budget van 300 miljoen dollar moet dit de nieuwe kaskraker worden. En aan de eerste reacties te horen wordt het dat ook.

Cameron liet aan duizend genodigden tijdens de CinemaExpo International in Amsterdam 24 minuten zien van zijn science-fictionfilm. Reacties als 'beste film van het decennium', 'mindblowing' en 'Avatar zal de filmindustrie voorgoed veranderen' waren niet van de lucht. De film is in 3D en zal drie maanden in de Amerikaanse IMAX-bioscopen draaien. Dat Avatar zolang duurde om te maken is omdat Cameron camera's wilde gebruiken die nog gemaakt moesten worden.

Cameron hoefde overigens niet op een houtje te bijten de afgelopen 12 jaar. De regisseur van Aliens en Terminator 1 en 2 verdiende aan de Titanic 200 (!) miljoen dollar. De film bracht alleen in de bioscopen al 1,8 miljard dollar op. En dat was in 1998. Avatar gaat 18 december in Amerika en Nederland draaien.



Helaas voor ons nog de oude teaser...