Berlusconi: Wacht op mij in het grote bed

De Italiaanse krant la Repubblica kwam gisteren met nieuwe onthullingen over de vrouwen die premier Silvio Berlusconi tegen betaling ontving in Palazzo Grazioli, zijn privéresidentie in hartje Rome. "Wacht op mij in het grote bed", is één van de uitspraken die volgens de publicatie te horen is op een stiekem gemaakte bandopname.

Die is gemaakt door Patrizia D'Addario, een prostituee die naar eigen zeggen 2000 euro werd beloofd voor een nacht met Berlusconi. Het Openbaar Ministerie in het Zuid-Italiaanse Bari houdt de opname achter slot en grendel: de bandjes worden bewaakt in een kazerne. Ook mag de tekst van de gesprekken niet worden uitgeschreven, om lekken naar de pers te voorkomen.

De gerenommeerde krant la Repubblica heeft echter naar eigen zeggen met verschillende onafhankelijke bronnen gesproken die de bandjes eerder hebben beluisterd. Daarop is duidelijk de stem van Berlusconi te horen. Die zegt tegen D'Addario dat hij even weggaat om te douchen en een ochtendjas aan te doen. De premier vraagt de vrouw op hem te wachten in het grote bed, waarop zij duidelijk hoorbaar antwoordt: "Ja, in het grote bed."

Silvio Berlusconi   (foto: ANP)