Berlusconi opnieuw verwikkeld in erotisch schandaal

Opnieuw is er ophef over de Italiaanse premier Berlusconi en zijn omgang met vrouwen. Het laatste schandaal: vier vrouwen beweren dat zij werden betaald om op Berlusconi’s feestjes te komen.

Eerder al was er zijn vermeende intieme band met fotomodel Noemi Letizia, die nog minderjarig was toen de premier haar leerde kennen. Vervolgens doken in de Spaanse krant El Pais foto's op van Berlusconi's feesten waar iedereen naakt rondtrippelde.

Dit keer ontspint de ophef zich opnieuw rond de partijtjes van de premier: hij zou dames betalen voor hun aanwezigheid op feesten in zijn buitenhuis op Sardinië en in zijn woning in Rome.

De Italiaanse krant Corriere della Sera publiceerde een interview met Patrizia D'Addario, een redelijk bekende ex-prostituee in Italië. Volgens deze dame kreeg zij twee keer 1.000 euro om een bezoekje te brengen aan Berlusconi. Er vonden geen seksuele handelingen plaats: er werd film gekeken en Berlusconi zong liedjes voor haar en de andere dames.

Een onderzoek van de rechter in Bari bracht drie andere gevallen aan het licht van vrouwen die zijn betaald om Berlusconi te vergezellen. Het onderzoek spitste zich toe op een van corruptie verdachte zakenman. Hij bleek drie vrouwen tegen betaling op de premier te hebben afgestuurd. Een van hen heeft verklaard seks te hebben gehad met Berlusconi.

De premier zelf ontkent uiteraard in alle toonaarden.

Silvio Berlusconi