Tensen niet blij met Talpa-avontuur

Presentatrice Caroline Tensen was niet blij toen haar programma Een tegen 100 verhuisde van de TROS naar John de Mols zender Talpa. Het ging haar niet om de zender zelf, maar ze vond de doelgroep van Talpa niet bij het programma horen.

"Al heb ik er wel een paar leuke programma's mogen maken," aldus Tensen in een interview met het AD. Toen Talpa (later Tien) noodgedwongen moest stoppen door tegenvallende resultaten verhuisde het programma mee naar RTL4. Ook daar kreeg de quiz niet veel kijkers. Tensen probeerde toen om het programma weer terug naar de Publieke Omroep te krijgen: "Ik heb erg gelobbyd om Eén tegen 100 naar de publieke omroep te krijgen. Het betekende wel dat het een jaar van het scherm moest, omdat het schema voor Nederland 1 al vol zat. De Postcode Loterij stemde daar gelukkig mee in."

Inmiddels is het programma terug bij de Publieke Omroep en trekt het programma wekelijks rond de anderhalf miljoen kijkers. In het programma van de Postcode Loterij speelt een kandidaat tegen 100 mensen in het publiek.