Ali B gaat in de kleding

Rapper Ali B breidt zijn werkzaamheden uit naar de kleding. Voor het Chinese sportmerk Li-Ning heeft hij een zogenoemde urban-lifestyle kledinglijn ontworpen. Vanaf februari 2010 is de eerste lente/zomercollectie onder de naam Li-Ning powered by Ali B verkrijgbaar in winkels in heel Europa. Dat maakte het management van Ali B vandaag bekend.

Oud-sportman Li Ning en Ali B begonnen hun samenwerking in 2007. "Beiden zetten zich veel in voor goede doelen en streven naar een betere leefomgeving -en milieu. Deze overeenkomsten, samen met de interesse van Ali B voor de Chinese cultuur, leidde uiteindelijk tot een goede samenwerking", aldus het managment.

Het merk Li-Ning is gespecialiseerd in sportkleding, schoenen en accessoires. Naast een groot aantal eigen winkels heeft Li-Ning in China meer dan zesduizend franchisewinkels. Sinds 2007 heeft het bedrijf ook filialen in Spanje en Griekenland. In Nederland is één Li-Ningzaak, in Almere.

Li Ning, oprichter van het merk, had vorig jaar de eer tijdens de Olympische Spelen in Peking de Olympische vlam te mogen ontsteken. Hij dankt zijn roem aan de Spelen van 1984 in Los Angeles, waar hij op 20-jarige leeftijd drie keer goud, twee keer zilver en eenmaal brons won als gymnast.

Ali B gaat in de kleding  (foto: ANP)