Vader betaalt eigen dochter voor seks

Vier jaar cel, waarvan eentje voorwaardelijk en verplicht in therapie. Dat hoorde een 49-jarige man uit Leerdam tegen zich eisen deze week. Hij zou zich hebben vergrepen aan zijn eigen dochter tussen haar negende en vijftiende levensjaren. Niet alleen dat, hij hanteerde zelfs een heuse prijslijst als hij zijn dochter dwong om de hoer spelen voor hem.

Twintig euro met de onderbroek aan, vijfentwintig als het broekje uitmocht. Het meisje wilde een muis in een kooi. Geen probleem; kostte bij haar vader slechts 'twee maal een half uurtje'. "Ze wilde bijvoorbeeld een telefoontje of een telefoonkaart. Ik hanteerde dan 30 tot 35 euro voor een halfuurtje samen boven. Zo betaalde ik", verklaarde de vader tegenover de Dordtse rechtbank.

Sinds zijn dochter negen jaar oud was, ging de verdachte steeds vaker aan haar zitten. Net na haar elfde verjaardag kreeg ze een vibrator van haar vader. Justitie zegt dat het slachtoffer door al het misbruik zwaar getraumatiseerd is en vorig jaar zelfs een zelfmoordpoging ondernomen heeft, door een grote hoeveelheid paracetamol te slikken. Met scheermesjes verminkte zij zichzelf in buik en armen, maar zelfs dat weerhield haar vader niet van het misbruik.

"Ze trok toen opeens een raar gezicht. Toen pas kreeg ik door dat ze niet meer wilde", vertelt de vader. Pas hierna, eind vorig jaar, durfde het meisje uit de school te klappen tegen haar moeder. De moeder van het meisje heeft al die jaren niks doorgehad, maar is direct naar de politie gestapt en heeft de scheiding aangevraagd.

Over twaalf dagen velt de rechtbank een uitspraak in deze zaak.