Obama gebruikt Jezus vaker dan Bush

Tegenstanders proberen de Amerikaanse president Barack Obama vaak af te schilderen als een moslim, mede door zijn tweede naam Hussein. Echter blijkt uit onderzoek van de politieke website Politico dat Obama sinds zijn beëdiging vaker Jezus Christus aanhaalt in zijn toespraken dan zijn voorganger George W. Bush.

Of het nu om abortus, het Midden-Oosten of de economie ging, de eerste (half)zwarte Amerikaanse president doorspekte zijn teksten met verwijzingen naar de zoon van God. Bush, een herboren christen die alom werd gezien als de vertegenwoordiger van religieus rechts in de VS, deed dat zelden bij dergelijke gebeurtenissen. 

Tijdens zijn speech in Caïro vertelde Obama zijn islamitische toehoorders onomwonden dat hij een christen is. Tijdens een toespraak aan de Universiteit van Notre Dame in de VS vertelde hij over de goede werken van christelijke buurtgroepen in Chicago. "Het was door dit werk dat ik tot Jezus kwam", zei de president. Ook in andere belangrijke toespraken refereerde hij aan Jezus.

Barack Obama