Feestje bij Marktplaats.nl

Het is misschien wel de beroemdste koop- en verkoopsite van Nederland. Marktplaats.nl. Vandaag bestaat de website precies tien jaar, hoogste tijd dus voor een feestje.

Speciaal ter ere van haar jubileum opende de website een online museum. In het museum kunnen fervente gebruikers zien hoe de homepage de voorbije tien jaar is veranderd en kunnen fans van het eerste uur nog een keer wegdromen bij de allereerste advertentie die ooit op de website werd geplaatst.

Maar de opvallendste rubriek in het museum is wellicht wel de verhalen van gebruikerssectie. Hier vertellen hardcore Marktplaatsadepten hun meest opvallende ervaringen met de veilingwebsite. Zo verhalen Suzanne en Ron over hun ontmoeting via Marktplaats. Suzanne vertelt:  "Op 16-3-02 heb ik een contactadvertentie geplaatst in de rubriek 'vrouw zoekt man'. Ik ontving verschillende reacties. Eén daarvan viel mij op door zo op het oog eerlijk schrijven en leuke humor. Nu zegt dat niets natuurlijk, maar na één week intensief e-mailverkeer, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten. Dat was op 23-3-02. En we zijn nog steeds heel gelukkig met elkaar!"