Voetbal: Uitslag sc Heerenveen - FC Twente

sc Heerenveen is de winnaar geworden van de KNVB beker. De ploeg uit Friesland was in de finale na strafschoppen te sterk voor FC Twente.

Vooral in de eerste helft was sc Heerenveen veel sterker. Twente had de pech dat het al snel twee spelers geblesseerd moest wisselen. Arnautovic en Wisgerhof moesten zich laten vervangen. Grindheim bracht Heerenveen bijna op voorsprong, maar hij raakte slechts de lat. Even later was het wel raak toen Boschker mis zat bij een corner en Popov kon scoren.

In de tweede helft stelde Twente snel orde op zaken. Denneboom miste nog een grote kans, maar enkele minuten later zorgde Elia toch voor de gelijkmaker na een onzeker optreden van Vonk. Twente ging daarna op zoek naar de winst en was daar dichtbij dankzij Perez, maar hij trof de paal. Het bleef gelijk waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Twente bleef daarin gevaarlijk en er was een goede mogelijkheid voor Stam, maar ook hij raakte de paal. Het was echter Heerenveen dat in de tweede helft van de verlenging op voorsprong kwam dankzij Kalou. Dit was echter niet genoeg voor de zege, want enkele minuten later bracht Hersi Twente weer langszij. Strafschoppen waren noodzakelijk en hierin was het uitgerekend Hersi die miste namens FC Twente. Bij sc Heerenveen scoorden alle vijf de spelers waardoor die ploeg voor het eerst in de historie de nationale beker wint.

Karakteristieken:

sc Heerenveen - FC Twente n.v.2-2
'27 Popov 1-0
'54 Elia 1-1
'112 Kalou 2-1
'118 Hersi 2-2

Penalty's:

Jansen (FC Twente) 0-1
Elm (sc Heerenveen) 1-1
N'Kufo (FC Twente) 1-2
Dingsdag (sc Heerenveen) 2-2
Hersi (FC Twente) 2-2
Breuer (sc Heerenveen) 3-2
Braafheid (FC Twente) 3-3
Kalou (sc Heerenveen) 4-3
Douglas (FC Twente) 4-4
Sibon (sc Heerenveen) 5-4

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Svec, Sibon, Popov, Roorda (sc Heerenveen), Janssen, Elia (FC Twente)

Opstellingen
sc Heerenveen: Vonk, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim (Kalou/74), Svec (Roorda/78), Elm, Beerens (Paulo Henrique/87), Sibon, Pranjic

FC Twente: Boschker, Douglas, Wisgerhof (Stam/17), Rajkovic, Braafheid, Tioté, Perez (Hersi/84), Janssen, Arnautovic (Denneboom/12), N'Kufo, Elia