Van Basten stapt op bij Ajax

De huidige Ajax-coach Marco van Basten stapt per direct op bij Ajax. Dit heeft hij vandaag bekendgemaakt. De voornaamste reden voor zijn ontslag is dat de oefenmeester zijn doelstellingen niet gehaald heeft.

Van Basten zei dat hij niet het gevoel zou hebben dat het volgend jaar beter zou gaan. De huidige assistent-trainer John van 't Schip neemt de resterende wedstrijd en trainingen voor zijn rekening. Vorig jaar ondertekende San Marco een contract voor vier jaar bij Ajax. Daarvoor was hij vier jaar werkzaam bij het Nederlands elftal.

De laatste weken was Ajax aan een dramatische serie bezig. Zo ging men hard onderuit bij PSV (2-6) en verloor men afgelopen weekend verrassend van Sparta Rotterdam (4-0).

Bovendien lieten ook de supporters van Ajax van zich horen. Afgelopen zondag hielden zij de spelersbus namelijk bij de Amsterdam ArenA tegen. Ze eisten een verklaring voor de nederlaag op Het Kasteel.

Deze slechte resultaten zorgden er ook voor dat Ajax volgend seizoen weer niet aan de Champions League mag deelnemen. De ploeg is inmiddels veroordeeld tot de Europa League, dat vanaf volgend seizoen de vervanger van de UEFA Cup zal zijn.

Om 17.00 uur zal er een persconferentie zijn. Hierbij zullen directeur Rik van den Boog en Marco van Basten uitleg geven over het opstappen van de trainer.

Met dank aan zeer veel users voor de submit.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op FOK!sport!