Berlusconi eist excuses van echtgenote

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi eist dat zijn vrouw Veronica Lario excuses aanbiedt voor haar uitlatingen over zijn overspelige gedrag. Hij liet maandag in de krant Corriere della Sera blijken dat hij niet weet of het voldoende is om een echtscheiding te voorkomen, als zij door het stof gaat.

Lario zou de juridische procedures voor de echtscheiding al in gang hebben gezet. Zij werd woedend toen Berlusconi enkele schaars geklede vrouwen die tijdens tv-shows de presentator omringen, op de lijst van zijn partij bij de Europese verkiezingen van juni ging zetten.

Ook bezocht Berlusconi onlangs de verjaardag van het 18-jarige model Noemi Letizia (foto's), die hij een dure gouden nekketting gaf. Lario reageerde verbaasd: "Silvio heeft nooit de 18e verjaardagen van zijn drie eigen dochters bezocht."

Toch lijkt de 72-jarige Berlusconi in te binden, door slechts één showbizzvrouw op de Europese verkiezingslijst van zijn partij te zetten. Berlusconi weigert echter zijn excuses voor zijn gedrag aan te willen bieden. Dat deed hij enkele jaren geleden op een halfslachtige manier wel, toen hij tegen een pin-up had gezegd dat hij met haar zou willen trouwen, als hij niet met Lario, die hij bijna dertig jaar kent, gehuwd was geweest.

Ome Berlus