Inwoner Leeuwarden Europees kampioen poker

De 26-jarige Pieter de Korver uit Leeuwarden heeft vandaag in Monte Carlo 2,3 miljoen euro gewonnen met pokeren. De Fries won de finale van het European Poker Tour in Monte Carlo en won de grootste geldprijs die een Nederlander ooit op een pokertoernooi won.

De inleg voor het toernooi bedroeg tienduizend euro. Vervolgens moest hij in vijf dagen 934 tegenstanders achter zich laten om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Ook de Nederlander Marc Naalden viel in de prijzen op dit toernooi: hij werd tiende en won 125.000 euro.

Dit is de tweede keer dat Korver een groot pokertoernooi wint. Hij werd vorig jaar nog kampioen van Nederland met als prijs een sponsorcontract. Dit contract maakte het voor hem mogelijk om onder meer deze finale van de European Poker Tour te spelen.  

Vorige week nog won een andere Nederlander ook een groot geldbedrag met pokeren. De Amsterdammer Constant Rijkenberg ging toen met 1,5 miljoen euro naar huis, na het winnen van de European Poker Tour in San Remo. De inleg daar was 'slechts' 5300 euro.

Met dank aan borisz voor de submit.