Volle kerk herdenkt slachtoffers Apeldoorn

Ruim duizend belangstellenden hebben in de Grote Kerk in Apeldoorn vanavond een bezinningsdienst bijgewoond. De dienst stond geheel in het teken van de dramatische gebeurtenissen op Koninginnedag in die stad.

Thema van de bijeenkomst was 'troost in leegte en gemis'. "Deze dag en de dag van gisteren zijn dramatische dagen geworden in de beleving van ons allen. We voelen ons verbonden met de families van de slachtoffers, maar ook met de familie van de dader", zei predikant Rob Visser tijdens de dienst.

Voorafgaand aan de samenkomst konden mensen in twee schriften hun gedachten opschrijven. De predikant citeerde enkele van deze gedachten. "Wat te zeggen bij al dit verdriet? We moeten weigeren ons neer te leggen bij een samenleving waarin mensen zich van ons vervreemden."

Naast gezang en gebeden werd in de samenkomst ook een minuut stilte gehouden. Juist op dat moment werd de stilte kort verstoord door de sirene van een voorbij rijdende ambulance.

Tijdens de reguliere zondagsdienst van de PKN-kerk zal ook aandacht worden geschonken aan de gebeurtenissen op Koninginnedag.

Volle kerk herdenkt slachtoffers Apeldoorn  (foto: ANP)