GGD behandelt toch medepassagiers besmette peuter

De GGD Kennemerland gaat samen met luchtvaartmaatschappij Martinair toch op zoek naar de passagiers die maandag samen met de besmette peuter vanuit Mexico terugreisden naar Nederland. Het RIVM en de GGD Kennemerland hebben dat gisteren bekendgemaakt.

Gistermorgen werd tijdens een persconferentie in Rotterdam nog gezegd dat de passagiers geen gevaar op besmetting met de Mexicaanse griep liepen. gistermiddag werd bekend dat de 3-jarige peuter tijdens familiebezoek in Mexico het gevaarlijke griepvirus heeft opgelopen. Het is het eerste geval van Mexicaanse griep in Nederland. Het kind kreeg enkele uren na aankomst in Nederland koorts.

GGD Kennemerland gaat de komende dagen contact zoeken met de passagiers die mogelijk risico hebben gelopen. Volgens het RIVM is iemand in principe een dag voor de eerste verschijnselen zich openbaren besmettelijk. Daarom zullen de medepassagiers die tijdens de vlucht vlak voor, vlak achter en naast het gezin hebben gezeten de virusremmer Tamiflu krijgen toegediend. De betrokken passagiers zullen de komende tijd goed in de gaten worden gehouden door artsen.