President Pakistan: 'Bin Laden is dood'

Pakistaanse inzichtendiensten hebben het sterke vermoeden dat Al-Qaidaleider Osama Bin Laden dood is. Dit heeft de Pakistaanse president Asif Ali Zardari vandaag laten weten, zo meldt persbureau Reuters. 

"Er is geen spoor meer te bekennen van Bin Laden. We hebben het sterke vermoeden dat hij dood is", zo stelde Zardari. De president moest hier wel direct bij toegeven dat er geen bewijs is voor zijn vermoeden. 'Onze inlichtingendiensen achten het evident dat Bin Laden dood is. Maar hard bewijs hebben we niet."

De Amerikanen delen de mening van de Pakistaanse president niet. Volgens Washington houdt de terroristenleider zich juist schuil in het noordwesten van Pakistan.

In maart dook er voor het laatst een nieuwe geluidsopname op van Bin Laden. Aan de authenticiteit van de cassette, waarvan televisiezender Al-Jazeera delen liet horen, werd echter getwijfeld. Het vermoeden bestaat dat, als Bin Laden nog leeft, kampt met een slechte gezondheid. De terroristenleider zou in maart 52 worden, maar hij kampte in het verleden al met verschillende ziektes. Het bericht dat hij hieraan bezweken zou zijn werd ook al enkele malen de wereld in geholpen, maar ook deze berichtgeving kon nooit worden geverifieerd.