Nieuw boek Dan Brown op komst

Snel stijgende koorts bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff: het nieuwe boek van Dan Brown komt eraan. Daarmee krijgt De Da Vinci Code na zes jaar een opvolger. Van dat boek werden wereldwijd 70 miljoen exemplaren verkocht, waarvan in Nederland 1,2 miljoen.

Het nieuwste boek van Brown komt in de VS, Canada en Groot-Brittannië uit op 15 september in een oplage van 6,5 miljoen en gaat The Lost Symbol heten. Hoofdpersoon is opnieuw symbolist Robert Langdon. Luitingh-Sijthoff wil het boek na 15 september snel (vertaald) in Nederland uitgeven.

Redacteuren van de uitgever zullen deze week in Londen praten met vertegenwoordigers van de Amerikaanse uitgever van Brown. ‘We doen er alles aan om het boek zo snel mogelijk op de Nederlandse markt te brengen’, zegt een woordvoerder van Luitingh-Sijthoff.

De internationale filmrechten van The Lost Symbol zijn al verkocht. De verwachting is dat Tom Hanks (opnieuw) de rol van Robert Langdon zal spelen. Volgende maand gaat de tweede film in première die is gebaseerd op een boek van Brown, Angels & Demons.


Nieuw boek Dan Brown op komst  (foto: DAG)
Zie ook het topic op ons forum over The Lost Symbol.