Engeland opnieuw in de ban van schokkende foto's

Een gemeenteraadslid uit het Britse Cardiff heeft zich de woede van zijn collega’s op de hals gehaald door op zijn Twitter-profiel te linken naar een site vol omstreden foto's van zijn stad. Op de site staat een verzameling plaatjes van kotsend, pissend en bloedend uitgaanspubliek in Cardiff.

De foto's circuleren al langer op internet en zorgden al eerder voor opschudding. Maar omdat nu juist een gemeenteraadslid van Cardiff de site opnieuw onder de aandacht heeft gebracht laait de zaak weer op.

Het gewraakte raadslid, Jonathan Morgan, is zich van geen kwaad bewust. "Deze foto's circuleren al lange tijd op internet. Niks aan de hand toch?"

Maar volgens collega-raadslid Lorraine Barrett is Morgan volledig verkeerd bezig. "Hiermee brengt hij jongeren alleen maar op verkeerde ideeën. Bovendien schaadt hij het imago van de stad. De man moet zijn excuses aanbieden!"

Morgan zelf peinst niet over het maken van excuses. "Ik maak hiermee juist duidelijk dat Cardiff en heel Wales een enorm imagoprobleem hebben. Het zou juist schandalig zijn om geen aandacht aan deze foto's te besteden".

 


Engeland opnieuw in de ban van schokkende foto's  (foto: DAG)