'Loverboy' Mandy Pijnenburg vrijgelaten

De man die ervan werd verdacht dat hij Mandy Pijnenburg in de prostitutie heeft gebracht, is vanochtend vrijgelaten. Een woordvoerster van het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bevestigd. Delano P.’s advocaat Jan Boone zei dat de verdenking van het aanzetten tot drugssmokkel wel blijft staan.

De Tilburgse Mandy zit in de Dominicaanse Republiek vijf jaar gevangenisstraf uit, omdat ze in juli 2006 20 kilo cocaïne naar Nederland probeerde te smokkelen. Ze was toen net 18 jaar. P. zou haar tot prostitutie en drugshandel hebben aangezet. De rechtbank in Breda veroordeelde hem vorig jaar tot vier jaar cel. Het OM eiste in de hogerberoepszaak vorige week nog vijf jaar cel tegen P.

Advocaat Boone verwacht dat het gerechtshof zijn cliënt zal vrijspreken van de beschuldiging dat hij Pijnenburg in de prostitutie heeft gebracht. De uitspraak staat voor 26 mei op de agenda. "Kennelijk hecht het hof geen geloof aan het loverboyverhaal”, aldus Boone.

Delano P. heeft tweeëneenhalf jaar in voorlopige hechtenis gezeten. Vorige week wees het hof nog een verzoek af van de raadsman om P. vrij te laten. Volgens Mandy liet P. al snel de gewelddadige kant van zichzelf zien. Hij zou haar door middel van mishandeling en dreigen met geweld in de prostitutie hebben gedwongen.

Ook beweert Mandy dat ze in zijn opdracht cocaïne smokkelde. De 10.000 euro die ze met het drugstransport zou verdienen, zou volledig naar hem gaan. Die verklaringen zijn een kletsverhaal, vindt advocaat Boone. Pijnenburg zou dat hebben verteld om in de Dominicaanse Republiek strafvermindering te krijgen.


'Loverboy' Mandy Pijnenburg vrijgelaten  (foto: DAG)