Ambtenaren woedend om ontnomen uitzicht

De ambtenaren van Stadskanaal hebben vandaag niet veel te doen gehad. Uit het raam staren lukte in elk geval niet meer, nadat men uit protest een spandoek voor het raam van het gemeentehuis van het Groningse dorp had gehangen.

Het spandoek dat een oppervlakte van maar liefst veertig vierkante meter beslaat, is afkomstig van de Stichting Knoalster Horeca, organisator van de Knoalster Nacht. Deze nacht is een waar dorpsfeest met veel muziek en drank. De megaspandoek kondigt de Knoalster Nacht en vrijmarkt op 29 en 30 april aan.

De gemeenteambtenaren zijn echter niet blij met de actie. "Wel heel ludiek", vindt een woordvoerder. "Maar dit spandoek moet echt vandaag weer worden weggehaald. Collega's er achter zitten in het donker en bovendien hebben we regels en afspraken over zulke dingen. Dat is ook nodig, anders krijgen we wildgroei. Complimenten voor hoe de stichting Stadskanaal op de kaart wil zetten, maar het moet echt weg."

In eerste instantie peinsde de stichting er niet over het grote doek weg te halen. "We kunnen niet zo gauw meer aan een hoogwerker komen", laat een bestuurslid weten. "Maar we hebben nu vanmiddag te horen gekregen dat de brandweer het weghaalt, als we het zelf niet doen en dan krijgen wij de rekening. Dus waarschijnlijk halen we hem toch maar weg. Overigens laat het spandoek best veel licht door, ze zitten daar echt niet in het donker."

De spandoek is overigens een protest tegen het reclamebeleid van de gemeente. Volgens de stichting zou de gemeente te weinig ruimte bieden om een groot evenement aan te kondigen.