Wéér seksschandaal school Oprah Winfrey

Opnieuw een pijnlijk moment voor talkshowgigant Oprah Winfrey. Voor de tweede keer in twee jaar is haar meisjesschool in Zuid-Afrika het middelpunt van een seksschandaal. Zeven leerlingen zijn van school gestuurd wegens aanranding, zo schrijft The Daily Telegraph op basis van lokale berichtgeving.

Een 15-jarig meisje zou een andere leerlinge hebben belaagd. Ook zou zij ooggetuigen hebben gedwongen hun mond te houden. Zes andere meisjes zijn weggestuurd omdat ze elkaar en anderen onzedelijk zouden hebben betast. De ouders van de meisjes hebben inmiddels een brief ontvangen waarin staat dat hun dochters "schuldig zijn bevonden aan seksueel contact, aanranding en intimidatie."

Een woordvoerder van de school heeft de incidenten bevestigd, al wilde ze niet op details ingaan.

The Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls in Johannesburg werd in 2007 geopend. De school moest hoogwaardig onderwijs bieden aan 152 kansarme meisjes. Kosten voor Winfrey: dertig miljoen euro. Al snel ging het mis. Een personeelslid werd aangeklaagd wegens mishandeling en seksueel misbruik. Oprah Winfrey was ontroostbaar na het horen van dit nieuws. "Ik heb jullie teleurgesteld. Het spijt me. Het spijt me", zei Oprah tegen de ouders van de kinderen.

Wéér seksschandaal school Oprah Winfrey  (foto: DAG)