90 dagen zonder Arie

Onlangs werd Arie Boomsma, presentator van het EO-programma 40 dagen zonder seks, voor drie maanden geschorst omdat hij geposeerd had voor Linda. In dit thema-nummer, bedoeld voor zowel heteromannen als homo's, waren pikante foto's te zien van Boomsma. Zonder de foto's te zien, maar uitgaande van hetgeen Boomsma verklaarde, heeft de EO Arie geschorst. 

De Evangelische Omroep vond dat het imago van de zender hierdoor geschaad werd en zette Boomsma drie maanden op non-actief. Arjan Lock, de directeur van de EO liet destijds weten: "Arie is geschorst omdat hij niet van tevoren, zoals volgens zijn contract moet, toestemming heeft gevraagd voor de shoot. Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma’s als 40 Dagen Zonder Seks waarvan Arie de presentator is. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven."

De mensen achter de website 90 dagen zonder Arie zijn van mening dat zoiets in het jaar 2009 niet meer kan en zijn een online petitie gestart. Op de website kunnen mensen die het niet eens zijn met de schorsing de petitie ondertekenen. Ze willen zoveel mogelijk stemmen binnenhalen om zo de EO te laten weten dat de klok niet teruggezet mag worden naar het jaar 1927. Op het moment van schrijven telt de petitie 829 mensen die pal achter de presentator staan.  

Boomsma heeft jou nodig!
Arie Boomsma heeft ook jou nodig!