Lichaam Joanne Noordink gevonden

Het stoffelijk overschot dat gisteren gevonden is bij de woning van een 32-jarige Aaltenaar, blijkt inderdaad het lichaam te zijn van de vermiste 27-jarige Joanne Noordink.

Dit is inmiddels bevestigd door de politie. Joanne werd al sinds vorig jaar december vermist. Haar familie is er kapot van en heeft logischerwijs dan ook geen behoefte om nu voor de pers te reageren.

De 32-jarige Aaltenaar was al eerder aangehouden op verdenking iets met de verdwijning te maken te hebben maar is toen vrijgelaten. Eergisteren zijn hij en zijn vrouw echter aangehouden. Maandag werd ook al een aanhouding in deze zaak gedaan, een 49-jarige inwoner van Ooststellingwerf die de persoonlijke bezittingen van Joanne in het bezit had.

Een motief is nog niet bekend, wel was de 32-jarige Aaltenaar een bekende van het slachtoffer en heeft hij vermoedelijk een aantal klusjes in haar woning gedaan toen Joanne naar Oeganda was. De vermoedelijke dader is een Irakees zonder verblijfsvergunning en voorzag zichzelf van inkomsten door 'zwart' klusjes te doen zoals schilderen.