Ruige seks vergroot kans op nageslacht

Goed nieuws voor mannen die dolgraag vader willen worden. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een spannend en wild seksleven de kans op een zwangerschap vergroot.

Een veelgehoorde klacht van stellen die bezig zijn met het verwekken van nageslacht is dat de seks na maanden vruchteloos doorwippen een routineklus is geworden. Juist deze gedachte staat een bevruchting in de weg, zo zeggen de wetenschappers.

Een flinke vrijpartij waarbij men werkt aan het genot van de ander  zorgt ervoor dat de vrouw enorm vruchtbaar wordt. Ook de zwemmertjes van de man varen er wel bij, want zij nemen in aantal toe terwijl de kwaliteit omhoogschiet. Ook vindt er sneller bevruchting plaats indien de vrouw een hevig orgasme ondergaat. 

Verder blijkt, hoe geiler de man, des te beter is zijn sperma. "De zaadcellen zijn in dat geval namelijk afkomstig uit een 'diepere reserve', wat ze kwaliteitsvoller maakt", verklaart vruchtbaarheidsspecialiste Joanna Ellington. Indien een vrouw hevig schokkend klaarkomt, zorgt de samentrekking van haar spieren ervoor dat de zaadcellen sneller worden opgenomen in de baarmoeder.