Rechtbank: 'Tienermeisjes mogen best neuken'

Een opmerkelijke uitspraak van de rechtbank van Leeuwarden gisteren. Zowel de rechter als de officier van Justitie is van mening dat de minimumleeftijd om in ons land de liefde te mogen bedrijven veel te hoog is.

In Nederland moet je minimaal zestien jaar zijn wil je met iemand het bed in mogen duiken. De rechtbank vindt deze leeftijd veel te hoog. Jongeren worden namelijk steeds eerder seksueel actief, dus de politiek zou de minimumleeftijd moeten verlagen, zo vinden de rechter en de officier.

De opmerkelijke uitspraak werd gisteren gedaan in een ontuchtzaak. Een 26-jarige man uit Dokkum moest namelijk voorkomen. Hij had een relatie met een veertienjarig meisje. In deze relatie werd het tienermeisje geregeld bruut genomen.

De rechter en de officier van Justitie wilden de man geen straf opleggen. In hun ogen was er daadwerkelijk sprake van verliefdheid tussen de twee, en stemde het meisje volledig met de seks in. Zowel de rechter als de officier vroeg zich dan ook af of de rechtbank zich wel zou moeten bemoeien met het seksleven van een tienermeisje.

 

Tienermeisjes
Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker...