ME ingezet tegen haatchristenen

Bij de herdenking van de slachtoffers van het Turkse vliegtuig dat vorige week bij Schiphol neerstortte, zal de Mobiele Eenheid (ME) aanwezig zijn. Dit om te voorkomen dat leden van de extremistische Westboro Baptist Church de orde kunnen verstoren. De leden van de kerk in kwestie zien de vliegtuigcrash als straf van God voor de Nederlandse houding ten opzichte van homoseksualiteit.  

De Westboro Baptist Church liet al eerder weten plannen te hebben om bij de herdenking aanwezig te zijn met spandoeken en posters. De Koninklijke Marechaussee en de politie Kennemerland willen geen enkel risico nemen en hebben een noodverordening ingesteld. Leden van de Westboro Baptist Church verstoorden al eerder herdenkingen en begrafenissen.

De Amerikaanse radicale christenen zijn bekend geworden door hun demonstraties waarbij ze borden ronddragen met teksten als "God hates fags", "Thank God for AIDS" en "Fags doom nations". Ze zagen eerder straffen van God in gesneuvelde Amerikaanse soldaten en in de aanslagen van 11 september 2001. Ook toen zou homoseksualiteit de reden van Gods toorn geweest zijn.