Van Duin trekt 2,4 miljoen kijkers

Driemaal is scheepsrecht voor André van Duin en Ferry de Groot. Het radioduo is er na ruim dertig jaar toch in geslaagd van de Dik Voormekaar Show ook op televsie een succes te maken. Vrijdagavond stemden 2.438.000 kijkers af op de TROS-show op Nederland 1.

De Dik Voormekaar Show trok een op de drie televisiekijkers en was daarmee het best bekeken programma van de tv-avond, bleek zaterdag uit de kijkcijfers van de Stichting KijkOnderzoek. X Factor (RTL4) haalde op hetzelfde tijdstip 1.446.000 kijkers, SBS6 wist 1.245.000 mensen te boeien met de talentenjacht De Nieuwe Uri Geller.

De Dik Voormekaarshow was vroeger alleen populair op de radio. In 1977 en 1978 probeerden Van Duin en De Groot het op televisie bij de NCRV, maar de poppenshow was destijds geen succes. In de remake blijven de poppen van Ome Joop, Bep en Toos in de omroeparchieven. Alleen hun legendarische stemmen herleven. Net als in de theaterversie (Andrés Nieuwe Revue, 2007) doen Van Duin en De Groot alsof ze een radioshow maken, vanachter een tafel en in het bijzijn van publiek.

De show had volgens Van Duin beter de Alles Door Elkaar Show kunnen heten, want er komen ook andere typetjes voorbij, zoals Meneer en Mevrouw de Bok (Corrie van Gorp), Piet Konijn en Twan de Stuntman.