Schoemacher bewusteloos gevonden in plas bloed

De bekende plastisch chirurg Robert Schoemacher is vandaag zwaargewond geraakt tijdens tv-opnames. Hij werd door het camerateam in een plas bloed aangetroffen. De chirurg lag bewusteloos onder aan de trap in zijn eigen kliniek. Volgens Schoemacher had het niet veel gescheeld of hij was blind geworden.

De arts was bezig met opnames voor een programma over de Zwaluwhoeve. De 51-jarige Schoemacher zou voor het goede doel een ambulance naar Ghana rijden. Deze stond vlak naast de trap geparkeerd die toegang geeft tot zijn kliniek in Den Haag. Toen hij de trap schuin op rende om de ambulance te ontwijken, raakte hij met zijn hoofd een uitstekende ijzeren punt.

"Zelf weet ik dat niet meer, maar het camerateam heeft mij in een plas bloed achter de ambulance gevonden en gelijk alarm geslagen," vertelt Schoemacher. De arts belde zijn vrouw Claudia om te zeggen dat hij ernstig gewond was geraakt en hij liet zich meteen opereren door één van zijn eigen chirurgen.

Achteraf zegt Schoemacher veel geluk gehad te hebben. "Het scheelde een paar millimeter of de punt was in mijn oog gekomen. Bijna zeker was ik dan blind geweest aan dat oog en had ik mijn werk niet meer kunnen uitoefenen vanwege gebrek aan diepte."


Schoemacher bewusteloos gevonden in plas bloed  (foto: DAG)