Llink vraagt surseance van betaling aan

Omroep Llink heeft vandaag surseance van betaling aangevraagd om de huidige financiële problemen het hoofd te bieden. De omroep tracht momenteel nog 25.000 leden binnen te halen. Op 1 april moet Llink 150.000 leden hebben om in het omroepbestel te kunnen blijven.

Directeur Tanja Lubbers hield de moed er in: "Wij lossen onze problemen op en vragen iedereen met een hart voor Llink ons daarbij te steunen en lid te worden. Nog dagelijks stromen de leden binnen. Wij slagen erin wekelijks honderdduizenden mensen te inspireren met programma's als 3 op Reis, De ConsuMinderman en LLiNK in Natura. Dat zijn toegankelijke programma's over thema's als globalisering, dierenwelzijn en duurzaamheid. Programma's die een eigen plek verdienen in het publieke bestel."

Llink wil met programma's op radio, televisie, internet en met overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld. "Tot het moment dat een bewindvoerder is aangesteld kan Llink geen verdere uitspraken doen over de financiële situatie en de organisatie", aldus de omroep.