Bizar: Joaquin Phoenix bij Letterman

Of hij nou zwaar onder invloed was van drugs of medicijnen, of dat hij geestelijk aan de grond zit, feit is dat de Amerikaanse acteur Joaquin Phoenix een zeer verwarde indruk maakte toen hij onlangs te gast was bij talkshowhost David Letterman.

Phoenix, bekend van rollen in films als Gladiator, Signs en Walk the Line, kreeg nauwelijks een coherente zin over zijn lippen en maakte een verwarde, afwezige indruk. De 34-jarige Hollywood-ster heeft zich in het verleden meermalen laten opnemen in een afkickkliniek, vanwege een alcoholverslaving. Vorig jaar baarde hij nog opzien door te verklaren dat hij het acteren vaarwel zegt en zich voortaan stort op een carrière als rapper.

Of dat serieus bedoeld is, is echter zeer de vraag. Volgens een bron heeft Phoenix van tevoren aangekondigd dat het allemaal nep was. “Hij zei: ik ga net doen alsof ik instort en van carrière wil veranderen." Zijn vermeende overstap wordt ook op camera vastgelegd door acteur Casey Affleck, broer van Ben Affleck. Het is daarom niet uitgesloten dat ook Phoenix zijn opvallende optreden bij David Letterman een sterk staaltje acteerwerk was



Jaoaquin bij David