Verkleedpartijtje eindigt met politie-inval

Leuk plan voor een feestje natuurlijk, zo'n cowboythema. Zorg alleen wel dat je niet met al te realistische kostuums op de proppen komt, want daar kunnen de buren wel eens nerveus van worden.

Roy en Val Worthington uit Castle Donington, Engeland, kunnen hier over meepraten. Zij kregen de schrik van hun leven toen de politie met groot materiaal uitrukte nadat een nerveuze buurman het alarmnummer had gebeld omdat hij vermoedde dat er een groep gewapende mannen in de lokale kroeg stond. Het bleken echter als cowboys verklede feestgangers met klappertjespistolen.

'Wij nemen telefoontjes over mogelijk wapenbezit altijd zeer serieus', verklaarde de poltie later. Direct nadat het alarmnummer was gebeld werden drie politiewagens en een helikopter naar het feestje gestuurd. Roy Worthington, de organisator van het partijtje, vond dat nogal overdreven. 'Kun je je voorstellen wat dit de politie allemaal gekost heeft? We hadden de politie in november ingeseind over het feest. Daarna heb ik er nooit meer bij stil gestaan dat we mensen schrik aan zouden kunnen jagen met ons cowboythema.'

De politie wilde niet ingaan op de kosten van de operatie.