Commercial PETA te sexy voor Amerikanen

Zondag is het weer tijd voor het evenement dat heel Amerika aan de buis gekluisterd houdt: de Superbowl. De finale van het american football-kampioenschap wordt door tientallen miljoenen Amerikanen bekeken, en zodoende trekken ook de commercials veel kijkers. Helaas zal er dit jaar geen commercial van PETA te zien zijn.

Zender NBC, die de finale ieder jaar aan de kijker voorschotelt, vindt het spotje van de dierenrechtenorganisatie ongepast.  In de commercial hebben blote vrouwen namelijk seks met groenten als asperges, pompoen en broccoli. Aan het einde van de reclamespot wordt men aan het verstand gebracht dat vegetariërs betere seks hebben.

Vijf jaar geleden was er al een grote rel rond de Superbowl, toen door toedoen van Justin Timberlake de borst van Janet Jackson voor eventjes zichtbaar werd. Onder de naam 'Nipplegate' gingen de beelden de hele wereld over. Wekenlang werd er in het puriteinse Amerika over niets anders gepraat.

Een tweede schandaal kan NBC zich dan ook niet veroorloven. Vice-president Victoria Morgan van de zender laat in een reactie weten dat "PETA zich met de reclame buitensporig verlaagt, beneden de standaard van de zender."


Oh wat is het toch fijn, om een asperge te zijn...