Monopolygeld omgewisseld voor echt geld

Een 61-jarige Deense vrouw wist het spelletje monopoly vorige week wel heel slim te spelen. Ze ging naar een filiaal van de Nordeabank in Svendborg (Denemarken) om daar haar monopolygeld (tweeduizend Zweedse monopolykronen) te wisselen tegen Deense Kronen. De loketbediende had echter niet door dat het om monopolygeld ging en gaf de vrouw waar ze om vroeg, 1.400 Deense Kronen (ongeveer 190 euro), zo las de redactie van Het Laatste Nieuws in de krant Fyns Amt Avis.

De vrouw kon haar geluk niet op en verblind door haar succes probeerde ze het nog een keer. Deze tweede keer nam de vrouw achtduizend Zweedse monopolykronen mee, maar het personeel was deze keer meer oplettend. Zij ontdekten de poging tot oplichting en waarschuwden de politie die de vrouw kwam arresteren.

De vrouw beweerde bij haar arrestatie dat zij door een derde partij gedwongen was om het monopolygeld om te gaan wisselen bij de bank. De filiaalhouder van de opgelichte bank, Ulrik Feveille, liet weten dat de eerste poging geslaagd was omdat er op dat moment een onervaren bediende aan het loket zat. "Missen is menselijk".

Met dank aan LuckyBastardo voor de submit.