Advocaat verkracht 13-jarig meisje

De rechtbank in Antwerpen heeft advocaat Renaat Q vandaag veroordeeld tot vijf jaar cel en een boete van 5.000 euro. Dit vanwege mensenhandel en verkrachting van een minderjarige. Van de celstraf zijn er 2 jaar effectief en daarnaast is hij nog voor vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Renaat Q. was samen met Belkacem R. in 2004 naar het Atlasgebergte in Marokko gereisd. Daar kozen ze een jong en onwetend meisje van 13 uit en namen haar mee naar België. De arme familie van het meisje kreeg een bruidsschat en gingen er mee akkoord dat het meisje in België zou gaan studeren en dat Q. voor haar zou zorgen en later met haar mocht trouwen.

Het liep helemaal anders toen het meisje naar België kwam en bij Q. en zijn moeder Renata R. in huis trok. Q. verkrachtte haar regelmatig en ze moest het huishouden doen. Renata R. sloeg haar regelmatig omdat ze moeilijk deed. Uiteindelijk werd het meisje uit huis gezet omdat ze zich teveel verzette tegen de tirannie.

Een Marokkaanse familie ving het meisje op en lichtte de politie in. Q. ontkent uiteraard alles en zegt dat hij het meisje slechts tijdelijk heeft opgevangen, maar toen hij merkte dat ze uit was op een verblijfsvergunning en wilde trouwen stuurde hij haar weg. Ook zou hij haar niet hebben verkracht en zou ze niet minderjarig zijn, maar medisch onderzoek wijst anders uit.

De moeder krijgt 3 maanden cel en een boete van 250 euro. Twee medeverdachten, Belkacem R. en Mimoun T., kregen ook gevangenisstraffen. Renaat Q. gaat wellicht nog in beroep.