Brand legt tuinbedrijf in as

In het Brabantse Sint Michielsgestel heeft vannacht een grote brand gewoed bij S&G Tuintotaal, een bedrijf dat tuinspullen en sauna's verkoopt. Er is niemand bij de brand gewond geraakt, maar het pand is grotendeels verwoest. De brandweer wist te voorkomen dat de brand naar omliggende gebouwen oversloeg.

Rond 22.30 uur verliet de eigenaar gisteravond het pand. Korte tijd later, om 23.10 uur, kreeg de brandweer de melding van de brand binnen. De brand is waarschijnlijk veroorzaakt door vonken die eerder op de dag door machines werden veroorzaakt. Deze zouden tussen het hout zijn gaan broeien, waardoor 's avonds de brand ontstond. Vanwege de grote hoeveelheid hout dat aanwezig was in het pand, greep de brand snel om zich heen.

Rond 01.45 uur was de brand onder controle, maar de brandweer had nog veel tijd nodig om de brand helemaal te blussen. Brandweerlieden uit de korpsen van Sint Michielsgestel, Berlicum, Schaijk, Rosmalen en Den Bosch hebben samen het vuur bestreden. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.