The Stig ontmaskerd door bouwvakker

Een van de meest gestelde vragen ter wereld is nu eindelijk beantwoord. Na jaren giswerk, heeft 'The Stig' zichzelf verraden. De man die zichzelf wekelijks voor het populaire tv-programma Top Gear in een witte raceoverall hijst, is niemand minder dan Ben Collins.

De 33-jarige Collins is een professionele stuntman. Daarnaast doet hij ook nog eens aan autoracen. Op een houtje hoeft hij niet te bijten, want alleen al met stuntwerk verdient Collins 165.000 euro per jaar. Ondanks dat woont de legendarische, immer zwijgende Stig in bescheiden villa van 330.000 euro en rijdt hij in een simpele middenklasser. En dat terwijl hij bijna Formule 1-coureur was geworden.

Het was een bouwvakker die de ware identiteit van de stuntman wist te achterhalen. Bij een klus in Collins' huis stuitte de arbeider namelijk op de witte handschoenen en dito overall van The Stig. Daarnaast had The Stig zichzelf al verraden. Bij een galerie te Bristol liet hij namelijk een kleine oplage drukken van een foto van The Stig in actie.

Collins is overigens al vijftien jaar actief als stuntman. Onlangs was hij nog te zien in de James Bondfilm 'Quantum of Solace', waar hij acteur Daniel Craig verving tijdens gevaarlijke scènes.

 


The Stig is goed voor vele hilarische quotes van Jeremy Clarkson