Zusjes jagen vrouw dood in na overspel

Een jaar lang hebben de Ridderkerkse zusjes Amalia (22) en Troeta (32) verzwegen dat zij Joyce Feenstra (23) hebben vermoord. Toen zij gisteren voor de rechter moesten komen, kwamen er dan toch tranen. Tegen de zusjes zijn celstraffen van 8 en 15 jaar geëist.

Joyce werd in juli 2007 dood aangetroffen in haar woning met een touw om haar nek. Op de tafel lag een afscheidsbrief naast een blikje bier met bleekmiddel en medicijnen. Alles wees in eerste instantie op zelfmoord. Joyce was bovendien zestien weken zwanger en had een moeilijk leven gehad. Ze wilde opnieuw beginnen.

Even na haar dood kwam er langzaamaan informatie bij de politie binnen dat de zusjes Amalia en Troeta meer wisten van de dood van Joyce. Zij ontkenden bij de eerste verhoren ook maar iets met de dood van Joyce te maken te hebben, maar Troeta vertelde later bij vrienden dat zij er toch wel meer van wist.

Bijna een jaar later konden de zusjes opgepakt worden. Joyce was zwanger van de man van Troeta, die op haar beurt bang was haar man te verliezen aan Joyce. Samen met haar zusje ging ze naar Joyce 'om te praten'. Justitie is van mening dat dit zich al snel uitte in een urenlange zoektocht naar de manier waarop ze Joyce om het leven konden brengen.

Uiteindelijk hebben de zusjes Joyce zo ver gekregen dat ze het bleekmiddel opdronk, waarna ze samen met Troeta met een touw naar een zijkamertje moest gaan. Troeta zou op dit moment hebben gezegd: "Ik ga het afmaken". Troeta beweert vanaf dat moment niets meer te weten. "Het volgende moment lag Joyce dood op de grond en zat ik bij haar met het touw. Het kan niet anders dan dat ik haar heb vermoord", laat ze weten.

Tijdens de wurging heeft Amalia geen moment ingegrepen, ook niet toen er uit de kamer gerochel klonk. De laatste uren van Joyce zijn volgens justitie 'een hel' geweest. De vader van Joyce laat in een reactie weten: "Deze pijn gaat nooit over." Troeta moet toerekeningsvatbaar worden geacht ten tijde van de moord, aangezien zij psychiatrisch onderzoek weigert.

Met dank aan E-Lise voor de submit.